Modigt ledarskap

Nutidens Selma

Apr 24, 2024
Motgångsmästare

Finns det något mera hedrande än att få pryda våra sedlar och mynt? 

Selma Lagerlöf kanske bara hade skrattat om hon vetat att hon återuppstått som 20-kronorssedel. Men motgången att sedan dissas från framsidan och ersättas av en annan svensk kultursymbol hade hon garanterat hanterat med jämnmod. 

För Selma Lagerlöf ingår i en rad av inspirerande berättelser om framträdande personer som mött stora motgångar innan de nådde framgång. 

Hon, som var (och är!) en älskad författare och den första kvinnliga Nobelpristagaren i litteratur, hade ett liv som präglades av motgångar. Hon fick initialt avslag på sin första roman, och mötte som kvinna i en mansdominerad litterär värld många fördomar.

Men vem är nutidens Selma? 

Som fått kämpa, mött motgångar och kanske misslyckats – men tagit sig framåt, lärt av erfarenheterna och kommit tillbaka. Kanske inte som femöring eller femhundring, men som en person vi inspireras av och ser upp till. 

 

Jag sitter och jobbar på min bok om Mod att Möta Motgångar på jobbet (kommer ut på Liber förlag efter sommaren) och letar efter arbetslivets stora svenska motgångsmästare.   

Vem tänker du på?

Vem har inspirerat dig med sitt mod att möta motgångar?

Vem är dagens stora motgångsmästare?

 

 

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!